Czy ice flurry może okazać się hitem w dobie koronawirusa?

Published : 2020-04-29 18:09:57
Categories : SAVOR

Nastały ciężkie czasy dla branży  Horeca. Restauracje szukają sposobów aby utrzymać stanowiska pracy proponując dania na wynos, w związku z obostrzeniami dotyczącymi koronawirusa.

W przypadkach lodziarni istnieje także możliwość skorzystania z takiej opcji. Przykładem na to, może okazać się deser flurry. Sprzedaż lodów możliwa jest na wynos, jeżeli oczywiście sanepid z danego okręgu nie widzi żadnych przeciwwskazań i wyda taką zgodę. Lody flurry podawane są w papierowych  kubkach, co jest teraz wymogiem, aby żywność serwować w naczyniach jednorazowego użytku. Dlatego, wprowadzenie ice flurry do oferty, może przyciągnąć klientów, ponieważ lody podawane są w odpowiednich kubkach z przykrywką wraz z  jednorazową łyżeczką. Ponadto nie należy zapominać a walorach smakowych tego deseru, a to dzięki oryginalnym posypkom i polewom.

Oczywiście, można serwować także lody włoskie, świderki itp. na wynos ale ważne jest aby zachować jak największą sterylność i podawać desery najlepiej w jednorazowych opakowaniach.

Pomimo obecnego stanu,  coraz więcej lodziarni skłania się ku temu, aby wprowadzić do  swojej oferty takie rozwiązanie, w celu przetrwania tego okresu.