Przepisy na Bubble Wuffle , Egg Waffle, Hong Hong Wuffle 

PRZEPIS NR 1.

Porcja na  4 waffle:-2 jajka-100 g cukru-140 g mąki(typ 450)-28g mąki z topioki (lub mąki ziemniaczanej)-od 2 do 3 g proszku do pieczenia-140 g wody(*1)-28 g mleka skondensowanego-28 g roztopionego masła(*2)

(*1)można również zamiast 140 g wody ,użyć np.100g maślanki i 40 g wody

(*2)zamiast masła, można użyć olej, natomiast ciasto będzie w środku ,,mokre''

Przygotowanie:

Jajka ubijamy w szklanej misie, stopniowo dodając cukier, wodę, mleko.

Do drugiej miski wsypujemy przesianą mąkę, mąkę z topioki, i proszek.

Wlewamy stopniowo 1 do 2 i mieszamy mikserem, do uzyskania gładkiej konsystencji, dodając masło, również mieszając.

Ciasto można włożyć na godzinę do lodówki, ale nie jest to konieczne.

PRZEPIS NR 2.-4żółtka,-3/4 szklanki mleka 3,2%, -1 łyżka stołowa zapachu waniliowego, -6 łyżek niesolonego masła rozpuszczonego, -3/4 szklanki cukru, -1 i 1/4 szklanki mąki tortowej, -1 i 1/2 łyżki stołowej proszku do pieczenia, -1/8 łyżki stołowej soli, -6 białek ubitych.

Przygotowanie: Do naczynia wbić żółtka, mleko, zapach waniliowy, masło i cukier. wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masę jajeczną wlać do mąki i dobrze wymieszać, by nie było grudek. Dodać 1/3 ubitych białek i wymieszać do lekkości. Ostrożnie przełożyć pozostałe białko i wymieszać.